M-Levyn uusin hankinta, putkilaser Trumpf TruLaser 7000 4kW kuitutekniikalla, on nyt tuotantokäytössä. Uuden putkilaserin avulla laajennamme palveluvalikoimaamme entuudestaan ja pystymme nyt tarjoamaan myös monipuolisen putkien sekä profiilien 3D-laserleikkauksen.


Putkilaserimme on varustettu erittäin monipuolisilla ominaisuuksilla, joilla pyrimme vastaamaan asiakkaiden korkeisiin odotuksiin niin laaduntuottokyvyn, tuotantonopeuden kuin myös kustannustehokkuuden suhteen. Esimerkkinä tästä, koneeseen on integroitu kierre- ja kitkaporausyksikkö, jonka avulla kappaleeseen voidaan kitkaporaamalla tuottaa kaulus, jonka materiaalipaksuus on moninkertainen alkuperäiseen materiaalipaksuuteen verrattuna. Tämän jälkeen kaulukseen voidaan tehdä kierre samassa työvaiheessa, jolla voidaan korvata perinteisesti toisessa työvaiheessa tehtävät puriste-, hitsaus- tai niittimutterien asennukset.

Koneen kääntyvällä 3D-leikkuupäällä onnistuu tavallisen leikkauksen, katkaisun ja putkien aukotuksen lisäksi viisteiden, jiirileikkauksien sekä hitsaussauman esivalmisteluleikkauksien tekeminen 45 asteen kulmaan saakka.

Koneeseemme on myös integroitu roiskesuojalaite, joka mahdollistaa vähäroiskeiset sisäpinnat pyöröputkille, joiden sisähalkaisija on yli 40 mm.

Materiaalit ja maksimi paksuudet 

  • Teräs 10 mm 
  • Ruostumaton teräs 6 mm 
  • Alumiini 6 mm 
  • Kupari 4 mm 
  • Messinki 4 mm  

Maksimi materiaalipituus 
6500 mm 

Maksimi materiaalipaino
40 kg/m 

Halkaisija 
D12 – D254 mm (min. – max.)

Leikattavat profiilit
Pyöreä, neliö, suorakulmio,  U-, C- ja L-profiili, latta, ovaali, ​muut erikoisprofiilit